Ny på facility services

Processen gick inte som planerat. Den gick betydligt bättre. Det var faktiskt ganska sensationellt och det höll nog de flesta på företaget med om. Det syntes om inte annat i deras ögon. Bakgrunden till framgången kommer här:

För ett halvår sedan beslutades att företaget skulle ta en något annan riktning. Eller åtminstone ytterligare en riktning. Firman bestämde sig för att börja erbjuda facility services. En tjänst som aldrig tidigare, under de 50 år som de varit aktiva i stan, hade erbjudits kunderna. Nu var det nya tider och facility services hade gått från att vara en tjänst som uppskattades till en tjänst som var nödvändig. Som städfirma i samtidens konkurrensutsatta klimat – ett klimat där kunder ställer större krav och har större förväntningar på städtjänster – var det tvunget att ske. Som tur var så hade företaget Hans.

Hans hade varit på firman i tre år. Innan han började jobba där så hade han, passande nog, arbetat med just facility services. Det var en sensation för ledningen när de fick reda på detta. Det var nog faktiskt detta som fick igång tankarna om att själva börja med facility services. Så blev det alltså tillslut och alla verkade väldigt nöjda med det, inte minst Hans som känt sig lite malplacerad på sin tidigare position.

Nu hade både han och företaget fått ett nytt syfte och det var en spännande tid. Ansvaret som vilade på hans axlar var stort och det kände han både till och uppskattade. Att ges förtroende var faktiskt den största drivkraften i det professionella livet. Så var det med det. 

Steg ett på dagordningen var att sätta samman ett facility services-team. Hans trodde att detta skulle kräva större krafttag än det faktiskt gjorde. Det visade sig nämligen att ganska många på företaget ville testa nytt och facility services erbjöd just denna förnyelse. Inte mer än en vecka efter att han fått sin nya position hade Hans samlat ett gäng medarbetare som skulle utgöra det nya teamet. Avdelningen för facilty services fick ett eget kontor och en egen budget att förlita sig på.

Nu var det bara planeringen kvar och den skulle kräva betydligt mer tankeverksamhet. Som tur var så hade några av företagets skarpaste hjärnor valt att gå över till facility services. Något som gladde Hans något enormt. Steg för steg kom de närmare den målbild som företaget satt upp. Deras facility services skulle erbjudas till alla företag och organisationer som kontaktade dem. Med exceptionell exakthet och en anpassningsbarhet som ingen konkurrent kunde matcha.